Skip to content

Zece lucruri surprinzatoare despre inselat si infidelitate

inselat

Infidelitatea a fost mult timp un subiect de interes pentru oamenii de stiinta care studiaza despre sex si relatii. De-a lungul anilor, ei au descoperit o serie de lucruri surprinzătoare despre cei carora le place să trișeze, de ce fac oamenii asta, si efectele pe care le pot avea aceste lucruri asupra noastra si asupra relatiilor noastre.

Iată o privire la zece dintre cele mai interesante lucruri pe care oamenii de stiinta le-au descoperit, până în prezent, pe tema înșelatului:

1) Cercetatorii au constatat că anumite trăsături fizice și caracteristici sunt legate de infidelitate. De exemplu, barbatii cu testicule mari si un nivel mai ridicat de testosteroni sunt mai predispusi sa insele. Unii dintre oamenii de stiinta au sugerat ca ar putea exista un motiv evolutiv pentru aceasta: având aceste trăsături ar putea oferi un avantaj competitiv baietilor asupra altor oameni atunci când vine vorba de a trece peste genele lor, din cauza nivelului mare de testosteroni care stimuleaza dorinta sexuala mai mult, reducând astfel șansele de a pierde pe potențialele oportunități de reproducere.

2) Studiile au descoperit ca atunci cand oamenii in relatii monogame inseala, cele mai multi dintre ei nu folosesc prezervativul în timpul actului. Inselatul este, prin urmare, un comportament de risc ridicat pentru contractarea și răspândirea bolilor cu transmitere sexuala.

3) În ciuda sosiri lui Ashley Madison și a altor site-uri menite să faciliteze infidelitate, prevalența înșelatului nu este nici astăzi mai mare decât a fost acum 20 de ani. Cu alte cuvinte, aceasta nu pare a fi cazul în care aceste noi tehnologii au încurajat mai mulți oameni să trișeze-mai degrabă, le-au dat doar trișorilor o cale mai ușoară de a face fapta.

4) Frecvența cu care femeile heterosexuale au orgasme cu partenerii lor nu prezice probabilitatea femeilor sa insele. Cu toate acestea, frecvența cu care femeile au orgasme false exista. Cu atât mai mult cu cat o femeie are falsuri orgasme cu partenerul ei, cu atat mai probabil este ca ea să trișeze.

5) Oamenii nu sunt de acord deloc cu ceea ce “a insela” înseamnă, de fapt. Nu toată lumea crede că un contact sexual cu cineva din afara relației lor constituie înșelat; în schimb, alții cred că doar vorbind cu o altă persoană sau sa ia cina cu ele poate fi o formă de înșelat. Cercetarea constata ca barbatii si femeile definesc în moduri diferite inselatul și, de asemenea, că ceea ce ne gândim a fi înșelat, de asemenea, depinde de stilul nostru de atașament. Aflați mai multe aici.

6) Cercetatorii au constatat ca barbatii si femeile sunt mai predispusi de a avea aventuri doar înainte de a începe o nouă etapa de viață. Cu alte cuvinte, atunci când suntem la o vârstă care se termină cu nouă, parem mai înclinați să trișam. Aflați mai multe despre motivul pentru care, în acest articol.

7)Există ceva adevăr în vechiul proverb “o dată un trișor, întotdeauna un trișor,” pentru că cercetatorii a constatat ca o majoritate de oameni care admit ca au fost infideli spun ca am facut-o de mai multe ori. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Dacă un trișor este probabil să trișeze din nou depinde de motivele lor pentru care inseala, în primul rând.

8) Este comun sa ai fantezii despre a înșela partenerul tau. De fapt, studiile au descoperit ca aproape toati bărbații (98%) și marea majoritate a femeilor (80%) au spus ca au fantezii cu altcineva decât partenerul lor actual, cel puțin ocazional.

9) Când sunt descoperite lucruri, aceasta nu înseamnă întotdeauna sfârșitul unei relații sau a unei căsătorii. De fapt, studiile au descoperit ca unele relații de fapt au devenit mai puternice din aceste revelații decât erau înainte.

10) Riscul de a avea un atac de cord in timpul actului sexual este foarte scăzut. Cu toate acestea, cercetatorii au constatat ca, atunci cand au loc atacuri de cord in timpul actului sexual, sunt mult mai probabil sa se intample oamenilor atunci când inseala decat atunci cand acestia fac sex cu un soț. De ce? Unii oameni de stiinta au susținut că inselatul induce stres psihologic (de exemplu, prin crearea de sentimente de vinovăție, anxietate, stres) care, la rândul lor, pot avea un efect negativ asupra functiei cardiovasculare.

Comments are Closed on this Post